Nødebo’s borgere satsede efter købet af kroen på at skabe en ”kulturkro” med en mangfoldighed af aktiviteter.


Ved et arrangement ”Kom og se kroen" den 4.-5. juni 1977 (se opslag fra Kirke&Kro nedenfor) skrev de besøgende ideer til fremtidige aktiviteter på kroen". ”Ide-børsen” blev skrevet som vægaviser på store plancher. En række oplagte aktiviteter til den første sæson var udstilling af kunst, oprettelse af Nødebo-kor, start af folkemusik-orkester og folkedans (”Nøddeknækkerne”), ungdomsteater, revy, kortklub, madklub, teater- og musikarrangementer, foredrag, motionsaktiviteter og Skt.Hans-fest.


Sideløbende med ”fornøjelserne” blev der sat mange ressourcer ind på at sætte kroen i stand – udvendigt som indvendigt.

Gruppe 77

Gruppe 77 indbydelse

Kunstnere fra nær og fjern ville gerne medvirke for ganske lille honorar for at støtte kroprojektet. Ofte var der sideløbende tilbud om at spise på kroen, så der blev skabt omsætning. Billedet her er fra ”pavillonen” ned mod søen, hvor  Anders, Knud og Michael Michelsen underholdt.

annonce    
   

I sommeren 1978 havde kroen besøg af en stor gruppe dansere og musikere fra Sri Lanka. De optrædende var indlogeret i private hjem i Nødebo. Projektet var organiseret af Grethe og Knud Ebbesen.

   
 

Lokale amatørkunstnere fulgte op på de gode udstillingsmuligheder på kroen, bl.a. Lisbeth Plambech med billedvæverier og byens præst, Preben Thorgaard med malerier.

Mester Jakel teater

Der blev satset meget på oplevelser for alle aldersgrupper. Her ser en stor flok børn ”Mester Jakel-teater” i den gobelin-beklædte ”Jægerstue”.

Her ses tydeligt alsidigheden i kroens tilbud.

 

musikklub    
 

En gruppe teenagesønner og –døtre af aktive kro-forældre satte månedlige musikaftener i system i Musikklubben Krokus, bl.a. Lars Hartvig, Ulla Taylor og Andreas Bonde.

   
 

Ugebladene fandt godt stof til artikler om initiativet med ”borgerkro” i Nødebo. De skrev fængende overskrifter om bl.a. ”Præsten serverer på kroen” og ”Kroens møbler er lånt i Præstegården”. – Indsat ses Ulla Petersens navneskilt, som hun bar, når hun havde krovagt.

   
 

Aktivitetsgrupper blev organiseret ud fra plancherne i ”Idé-børsen” fra den 4.-5. juni.

sovende mand    
 

”Hvor der er hjerterum er der husrum”. En træt hjælper fik lov at overnatte.

   
 

Hillerød Byråd var skeptisk fra starten i 1977. ”Er det bare en fiks idé?” er et af citaterne fra socialdemokraterne i byrådet.