Det årlige loppemarked har siden starten fundet sted i slutningen af august – altid forskudt en uge i forhold til Hillerød Kræmmermarked. Op mod 150 frivillige hjælpere arbejder bag kulisserne for at afvikle søndagen med effektivitet, godt humør og rart handelsmiljø.

Søndagen starter altid med en kæmpe kø ved indgangen op til der åbnes kl. 10. Nøddeknækkerne underholder folkene i køen med folkemusik og sang. Så allerede her er der en god og forventningsfuld stemning. Der er skiltet grundigt med opdelingen i stande, der hvert år er på samme sted. Gæsterne styrer i fuld fart frem mod bestemte stande, når afspærringen åbnes. Besøgstallet ligger hvert år omkring 1200 gæster.

Under besøget kan gæsterne ud over musikken nyde diverse spise- og drikkevarer. Særlig populært er de belgiske vafler med flødeskum og syltetøj. Der sælges også smørrebrød, sandwich og kager.  Selvfølgelig er det kolde fadøl en sikker vinder i omsætningen.

Boderne rummer alt fra kunst og møbler til legetøj, hjemmebag, haveprodukter, nips og sengetøj. Den afsluttende auktion er et tilløbsstykke. Her sælges de mest værdifulde varer, og ofte er der sponsoreret  særlige tilbud, fx koncertbilletter.

Hjælperne har organiseret loppemarkedsdagen fredag eftermiddag og hele lørdagen. Weekenden afsluttes med en ”loppemiddag” søndag aften, hvor deltagerne spændte venter på det økonomiske resultat af hver enkelt aktivitet.