Kunst på kroen 

På kroen er der skiftende kunstudstillinger. I denne periode fra 17. januar til 18. marts 2024 er det; George R. Miller
 
Mit navn er George R. Miller og jeg kommer fra Californien. Jeg har dog boet i Danmark de seneste 30 år og i Lynge i 28 år. Hele mit liv – ja, faktisk fra jeg var 9 år - har jeg været interesseret i at male. Jeg begyndte at lave små malerier på pap-papir med vandfarver. Gennem mine skoleår udmærkede jeg mig inden for kunst og udviklede mit talent. Jeg eksperimenterede med forskellige former for maleri og tegning. Til sidst valgte jeg for det meste at male med akryl.

Men for omkring 15 år siden stødte jeg på en vidunderlig oliemalingsteknik kaldet ”wet-on-wet”. Det fascinerede mig så meget, at jeg studerede denne teknik og bogstaveligt talt skiftede over til at lave oliemalerier på denne måde fremadrettet. 

Jeg laver mange af mine egne lærredsrammer ved brug af bredere rammer, hvilket giver lærredet mere styrke, så det ikke bliver skævt. Jeg laver også 3-dimensionelle lærreder med silketryk materiale. Denne teknik giver malerierne dybde og dimension.

Jeg elsker naturen, og jeg elsker farver, så størstedelen af mine malerier på udstillet Nødebo Kro skildrer forskellige ting, man kan støde på i naturen. Men da jeg elsker kraftige farver, er mange af mine malerier også udført i forskellige "glade" farver. Naturen er vidunderlig. Kigger man godt efter, finder man SÅ mange fantastiske farver. Foråret med de sarte grønne og gule nuancer. Sommeren med en regnbue af farver, efteråret med de vidunderlige rust, røde, gule og brune farver, du ser i skovene. Og vinteren – ja, vinteren er også smuk med den hvide sne og de små fugle, der forsøger at overleve kulde og frost.

Jeg elsker at fange naturen i alle dens mange facetter. Således vil man opdage, at jeg i mange af mine malerier forsøger at formidle den glade og opløftende side af landskaberne, af fuglene og af finurlige portrætter af ting, der findes rundt omkring i naturen.

  Uden_navn.png
 
 
Værk- og prisliste findes i salen på kroen
 
Kulturhuset – Nødebo Kro har nogle fantastiske lokaler hvor kunst præsenterer sig godt.  
Skriv til forkvinden for kunstudvalget Hanne Frederiksen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du ønsker DIN kunst udstillet på Nødebo Kro. Kunstudvalget ser derefter på henvendelsen og kontakter dig.
Der er udstillet meget forskelligt kunst; malerier, tegninger, foto og collager. 
 
Kunstnerne har især været lokale, men også fra andre dele af Sjælland og så langt væk som Bornholm, har vi haft udstillere.
 
Billederne hænger på Kroen i et kvartal. Altså året er inddelt i 4 perioder.