Kommende Arrangementer
Download hele programmet HER

Ensemble Felix uropfører værk af Anders Koppel

20210922 Ensemble Felix
 
Onsdag den 22. september kl. 19.30
 
Fem strygere og fem blæsere, som spiller stor romantisk og wienerklassisk repertoire arrangeret i miniatureudgave, og de nyder det lige så meget som publikum. De spiller også musik komponeret for ensemblets besætning, som det sker ved denne koncert.

Ensemble Felix er så få, at musikken skal udføres kammermusikalsk, d.v.s. at alle musikere er afhængige af at lytte til hinanden og at tage det fulde ansvar for sin egen stemme. Dette giver et stærkt sammenhold i ensemblet, både musikalsk og venskabeligt, og det er drivkraften i Ensemble Felix.

Ved koncerten i Nødebo vil et helt nyt værk få sin første offentlige opførelse. Det er en decet af Anders Koppel, som blev bestilt af Dansk Amatørorkester Samvirke til landsorganisationens 70. Sommerstævne i Askov i 2018, hvor det blev spillet af stævnets professionelle instruktører ved en lukket koncert. Nu vil Ensemble Felix bringe værket ud i det offentlige rum, og komponisten Anders Koppel vil være til stede ved koncerten.
 
Ud over det nye værk af Anders Koppel byder koncerten på værker af Richard Strauss og Edvard Grieg. Sangerinden Cecilia Lindwall er med som solist i Richard Strauss’ ”Vier Letzte Lieder”, og koncerten slutter med fire satser fra Edvard Griegs suiter om Per Gynt. Ensemble Felix dirigeres af Piotr Gasior.

Man vil måske tro, at ensemblet er opkaldt efter den tyske komponist Felix Mendelssohn-Bartholdy, men i virkeligheden har de taget navn efter Prins Joachims anden søn, hvis barnedåb faldt i de dage, da ensemblet skulle vælge nyt navn. Før det havde de kaldt sig Helsingør Sinfonietta.

Musikerne mødtes første gang i 2000 for at spille Spohrs Nonet, og siden har denne blanding af professionelt uddannede og gode amatørmusikere holdt sammen, med enkelte udskiftninger og udvidelsen til ti – en decet. Ensemble Felix giver hvert år 6-8 koncerter og har bevaret en tilknytning til Vestervang Kirke i Helsingør, hvor det hele startede.

Billetterne til koncerten koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk.
Gratis adgang med årskort.
 

Forsalg af billetter til dette arrangement TRYK HER

 

Kulturudvalget
Forsamlingshuset Nødebo Kro

Arrangement oversigt

Start dato 22-09-2021 19:30
Slut dato 22-09-2021 21:30
Billetpris indgang 150,00
Billetpris forudbestilling 140,00
Årskort gratis